KSV Roeselare verliest met zware 1-4-cijfers van Union

© BELGA
Redactie KW

Op eigen veld leed wit-zwart een smadelijke nederlaag tegen naaste achtervolger Union.

Opnieuw geen Randriambololona in de Roeselaarse selectie. Aw (gehuurd van Eupen) was er wel bij en begon tegen de Brusselaars in een onuitgegeven vijfmansdefensie op de linksachter. De start was voor de thuisploeg, ook al duurde het lang vooraleer Saussez echt aan het werk moest. Aan de overkant moest ook Biebauw lange tijd toezien. Niet toevallig zorgde gelegenheidsspits Cerigioni net voorbij het kwartier voor de 1-0 toen Aw de aanvaller met Italiaanse roots een vrijgeleide gaf naar de eerste Roeselaarse treffer in vijf wedstrijden.

Helaas voor de thuisploeg was de vreugde van korte duur, want nog geen vijf minuten later kreeg Houdret een vrijgeleide op een hoekschop van Vercauteren en was alles te herdoen. KSVR had het na de 1-1 moeilijk om zich opnieuw in de match te knokken. Dat resulteerde langs weerszijden in een pak slechte passes. Roeselaars concentratieverlies lag kort daarna aan de basis van de 1-2, want nadat Kabasele eerst nog door Biebauw van de 1-2 werd gehouden, kende Fixelles na een doorgekopte inworp meer geluk toen die helemaal alleen op doel af mocht. Veel kon de Roeselaarse goalie die niet in de weg leggen en een handige stifter volstond halfweg koers voor een bezoekende voorsprong.

Condom greep in en bracht met Lecomte en Cornet na de rust meteen twee nieuwe namen tussen de lijnen. Voor veel soelaas zorgden de Roeselaarse wissels niet. Zo moest Saussez zich weliswaar reppen om een kopbal van Schmisser van onder de lat te halen, maar kende wat later ook Biebauw de nodige moeite om Vercauteren van de 1-3 te houden. Met ook nog Maletic tussen de lijnen bleef het wachten op die ene goeie bal langs Roeselare-kant. En net toen wit-zwart iets meer aan voetballen begon te denken viel de beslissing aan de overkant. Da Silva mocht vanop dik twintig meter aanleggen. Die mikte gelukkig voor de thuisploeg op de lat, maar in de herneming klaarde Fixelles de klus wel en in een overbodige slotfase deed Da Silva er zowaar zelfs nog eentje bij.

(SBE – foto BELGA)

KSV Roeselare – R. Union SG 1-4.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Lépicier, Zolotic, Aw, Van Acker (64′ Maletic), Dufour, Godwin (46′ Lecomte), Cerigioni, Samyn (46′ Cornet).

Union: Saussez, El Banouhi, Peyre, Perdichizzi, Kis, Kabasele (89′ Bertjens), Massengo, Houdret, Fixelles (90′ Morren), Vercauteren (83′ Tabekou), Da Silva.

Doelpunten: 18′ Cerigioni (1-0), 23′ Houdret (1-1), 35′ Fixelles (1-2), 77′ Fixelles (1-3), 86′ Da Silva (1-4).

Gele kaarten: 15′ Massengo, 54′ Van Acker, 72′ Fixelles, 89′ Cornet.

Scheidsrechter: Van Damme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier