KSV Roeselare verliest met 1-2 van tweede periodeleider Beerschot-Wilrijk

Andrei Camargo lukte de aansluitingstreffer voor Roeselare. © VDB

Langs Roeselare-kant viel de aansluitingstreffer van Camargo te laat om nog een punt uit de brand te slepen.

Bij de thuisploeg opteerde debuterend trainer Juanito voor een vijfmansdefensie. Dat resulteerde in een vijftal wijzigingen. Gino van Kessel, eindelijk weer fit, verscheen hierdoor aan de aftrap. Darren Sidoel, die in de winterstop overkwam van Reading, begon net als de verrassend naast de ploeg gevallen Godwin op de bank.

Op voorzet van Camargo kopte van Kessel na twaalf minuten de eerste kans van de avond over. De bezoekers namen het commando daarna geleidelijk aan over, maar verder dan een afgeblokt schot van Noubissi kwamen in een voor het overige niet onaangenaam openingskwartier ook de Antwerpenaren niet.

Betere tweede helft

Na een afgekeurde goal van Noubissi kende de thuisploeg steeds meer moeite om er nog uit te komen. Nog geen minuut later profiteerde diezelfde Noubissi van balverlies van Gravenberch. Vanzeir, gehuurd van RC Genk, nam het geschenkje in dank aan en Biebauw was eraan voor de moeite: 0-1. Toen de Kameroener er wat later zelf 0-2 van maakte leek de thuisploeg eraan voor de moeite.

Met Kargbo voor Van Acker en Godwin voor de geblesseerde Damman koos Juanito na de rust voor een 4-4-2. Het zorgde langs Roeselare-zijde voor een betere tweede helft, ook al omdat de Ratjes vergaten om de match te beslissen en omdat Vanhamel, die tot dan toe nauwelijks een bal had gezien, op het uur geen verhaal had tegen rechtstreekse vrije trap van Camargo. Diep in de slotminuten ranselde Vanhamel nog een halve omhaal van Kargbo van tussen de palen. Het mocht niet baten, want de 1-2, die bleef uiteindelijk toch op de tabellen.