KSV Roeselare verliest met 1-0 van periodekampioen Beerschot-Wilrijk

Mathieu Cornet in duel met enkele spelers van Beerschot-Wilrijk. © Belga
Redactie KW

Op het Kiel volstond een vroege goal van Dom voor een niet onlogische thuiszege voor Beerschot-Wilrijk.

Wit-zwart bewaarde geen al te beste herinneringen aan de vorige twee confrontaties met de Ratten (die eerder op het seizoen met 0-4 en 5-0 van Roeselare hadden gewonnen, red.) en ook nu weer waren het de Antwerpenaren die het best uit de startblokken schoten. Wat na nog geen vijf minuten in een vroege goal resulteerde. François mocht oprukken op links en op rechts had ex-Antwerp-speler Dom maar in te tikken. KSVR reageerde met enkele kopballen van Cornet, maar thuisdoelman Romo echt in verlegenheid brengen, dat bleek na de vroege achterstand helaas een ander paar mouwen.

Ook na de rust viel de meeste bedrijvigheid langs de thuiszijde te noteren. Zo mikte Maes een paar keer nipt naast en bleef de Beerschot-defensie aan de overkant grotendeels buiten schot. Een ondanks nog enkele voorzichtige pogingen om een slotoffensief ineen te flanselen op zich dus te rechtvaardigen eindverdict.

(SBE)

Beerschot-Wilrijk – KSV Roeselare 1-0.

Beerschot: Romo, Prychynenko, Swinkels, Dom, Van Hyfte, Octavio (76′ Essikal), De Jonghe, Maes, Pietermaat, François (90′ Ekangamene), Hoffer.

Roeselare: Biebauw, Damman (68′ Bin), Schmisser, Lemoine, Grisez, Godwin, Van Acker, Wieser (74′ Samyn), Seoudi, Lecomte, Cornet (66′ Maletic).

Doelpunten: 5′ Dom 1-0.

Gele kaarten: 19′ Van Hyfte, 39′ Van Acker, 41′ Octavio, 56′ Damman, 61′ Grisez, 63′ Schmisser, 89′ Lecomte.

Scheidsrechter: Vanbecelaere.