KSV Roeselare verliest met 0-4 van OH Leuven

Wouter Biebauw maakte een zeldzaam foutje bij de 0-4. © BELGA

Op eigen veld leed wit-zwart een smadelijke nederlaag tegen het OHL van ex-KSVR’ers Myny en Kehli.

Wit-zwart puurde uit de laatste vijf matchen een magere één op vijftien. Het kon dus maar beter de punten thuis houden. Bij de thuisploeg sleutelde Condom andermaal aan zijn basiself en begon Godwin in een verkapte 4-4-2 naast Samyn, die vorige week in Beerschot zijn eerste goal van het seizoen lukte, in de spits.

Aan aanvallende intenties geen gebrek, maar met pogingen van Kaputska en Hirst waren het de bezoekers die het best van start gingen. Geen al te goede voorbode voor wat nog komen moest en dat leverde de Leuvenaars na acht minuten een vroege voorsprong op toen Moore er op hoekschop van Myny al vroeg 0-1 van maakte.

Tempoversnellingen

Het was bij de thuisploeg bij elke tempoversnelling telkens alle hens aan dek. Het verging het verrassend slecht aan het seizoen begonnen Leuven beter, want na een krulbal van Rajsel – bij de thuisploeg de enige bal richting doel in een voor het overige barslechte studieronde – maakte gewezen Cerclist Maertens er aan de overkant met een actie door het centrum nog binnen het halfuur 0-2 van.

Veel stelde Roeselare daar niet tegenover. Godwin probeerde het plots met een halve omhaal. Niet meer dan een storm in een glas water, want na een aflegger van Myny op Kaputska en met een te vermijden vierde tegengoal na een zeldzame misser van Biebauw stond het na vijfenveertig minuten zowaar zelfs 0-4.

In een overbodige tweede helft kanjerde de ingevallen Kehli nog op de lat.

(SBE – foto BELGA)

KSV Roeselare – Oud-Heverlee Leuven 0-4

Roeselare: Biebauw, Damman (75′ Borry), Kocabas, Kompany, Camargo, Zolotic, Van Acker, Rajsel, De Smet (22′ Yagan), Samyn, Godwin (76′ Aoulad)

Doelpunten: 8′ Moore (0-1), 23′ Maertens (0-2), 42′ Kaputska (0-3), 43′ Libert (0-4)