KSV Roeselare start tweede periode met gelijkspel bij OH Leuven

Uit bij OHL pakte een door blessures geteisterd wit-zwart een verdienstelijke 1-1-puntendeling.

De Roeselaarse ziekenboeg liep de vorige dagen aardig vol, want op Den Dreef bleef zowel Lépicier, Lemoine (allebei geblesseerd) als Lecomte (ziek) op de tribune.

De bezoekers begonnen met veel druk naar voor, maar na een trap van Maertens op de kruising was het niet Roeselare maar wel Leuven dat na acht minuten op voorsprong klom. Tot ergernis van van Wijk, die Casagolda als enige van het pak op een rebound zag reageren en zijn ex-club zo gevleid op voorsprong zag klimmen.

Roeselare voetbalde onder het toeziend oog van een honderdtal Leicester-supporters (op de tribune op verzoek van de Leuvense eigenaars die de Premier League-club in handen hebben, red.) vrij goed mee maar had het moeilijk om het vele balbezit ook in doelgevaar te vertalen. Iets over het halfuur zorgde Brouwers voor het eerste bezoekende gevaar, maar die kon een voorzet van Grisez net niet binnenglijden. Nadat ook Seoudi (in het zijnet) het leer niet tussen de palen kreeg mocht met een wat gevleide 1-0 bij de rust vooral de thuisploeg zich gelukkig prijzen.

Kort na de rust was de eerste kans er eentje voor Roeselare. Cornet kon aanleggen vanop dik twintig meter, maar Gillekens tikte zijn schot in hoekschop. Veel stelde Leuven daar niet tegenover. Van Wijk rook bloed en bracht met Samyn, Maletic en Brodic drie nieuwe aanvallers tussen de lijnen. Het spelbeeld bleef hetzelfde, want wit-zwart wou wel, maar kansen creëren dat bleek nog een ander paar mouwen. De ruststand leek meteen ook de eindstand te gaan worden.

Tot Leuven-doelman Gillekens zich verkeek op een hoekschop van Brouwers en die tot de verbazing van het thuispubliek de bal in eigen doel devieerde. Een bleek OHL reageerde met een voorzichtig slotoffensief, maar het derde Roeselaarse gelijkspel op zeven, dat kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.