KSV Roeselare pakt tegen zwarte beest Beerschot-Wilrijk de eerste zege van het seizoen

Godwin viert zijn doelpunt voor Roeselare. © (Belga)

Wit-zwart doet zo een gouden zaak en deelt nu samen met Mechelen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot-Wilrijk de voorlopige derde plaats in 1B.

De thuisploeg pakte vorig jaar maar één schamel puntje tegen de jongens van het Kiel. Jordi Concom wilde kost wat kost beter doen en hield voet bij stuk door opnieuw vol voor het offensief te kiezen. Dat resulteerde in een leuk eerste kwartier, waarin wit-zwart de bezoekers al snel bij de kraag greep en waarbij Beerschot-Wilrijk, verrast door de Roeselaarse aanvalsdrang, nauwelijks wist van welk hout pijlen maken. Na een reeks hoekschoppen kreeg Rajsel op aangeven van Godwin na dik tien minuten de eerste echte uitgespeelde kans van de avond, maar helaas voor de thuisploeg kon de van Oostende gehuurde Fransman zijn schot te weinig curve meegeven om Vanhamel in moeilijkheden te brengen.

Ook al na een hoekschop viel de verdiende openingsgoal even later dan toch. Auteur van dienst was Beerschot-rechtsachter Dom, die zich op hoekschop van Camargo door de aanstormende De Smet tot een verkeerde tussenkomst liet dwingen. Een doelpunt dan voor Roeselare op geen beter moment kon vallen.

Het was voor Beerschot nu van moeten, maar de troepen van Stijn Vreven hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en dat liet zich te pas en te onpas blijken in de vele verkeerde passes en de talloze misverstanden waarin de Antwerpenaren grossierden. Zo duurde het tot drie minuten voor halfweg voor Biebauw op een schot van Brogno een eerste keer echt tegen de grond moest.

Tweede goal

Ook na de rust kwam het grootste gevaar, met kansen voor De Smet en Godwin en met een knappe volley van Rajsel, van de thuisploeg. Op inzet dan maar dachten ze bij de bezoekers, die nu gaandeweg wel het balbezit naar zich toe konden trekken. Roeselare zocht zijn heil dan maar in de tegenaanval en ook dat leek vandaag te renderen, want op het uur was het opnieuw de thuisploeg dat kon scoren. Een goal die er net als de 1-0 kwam na een stilstaande fase: opnieuw was Camargo de aangever van dienst. Vanhamel kon nog redden op een poging van Rajsel, maar tegen de rebound van Godwin had de Beerschot-goalie geen verhaal. Veel kon Beerschot daar niet meer tegenoverstellen. Het scoorde in de slotminuten langs de ingevallen Noubissi weliswaar nog de 2-1, maar de eerste Roeselaarse driepunter van dit seizoen, die kwam nooit meer in gevaar.

Roeselare: Biebauw, Camargo, Gravenberch, Kompany, Borry, Zolotic, Van Acker (46′ Dufour), Godwin, Rajsel (76′ Aoulad), Semedo, De Smet (79′ Yagan).

Doelpunten: 14′ De Smet (1-0), 65′ Godwin (2-0), 84′ Noubissi (2-1).