KSV Roeselare pakt na goal van Schmisser in blessuretijd een punt tegen Union

© BELGA
Redactie KW

KSV Roeselare knokte zich na een uitsluiting van Camargo met z’n tienen naar een billijk 1-1-gelijkspel.

De leider kon mits winst een goede zaak doen in de strijd om de periode. Het eerste gevaar liet lang op zich wachten en kwam uiteindelijk toch van de bezoekers toen Niakaté na een actie van Mehlem vanop de rand van de zestien een metertje over mikte. Aan de overkant mocht Samyn wat later alleen op Saussez af, maar ook die kreeg de bal niet tegen de netten. Er viel zowel langs Union- als langs Roeselare-kant amper een kans te noteren, al had De Smet, die na slecht uitverdedigen bij de Brusselaars op het halfuur helaas voor de thuisploeg z’n schot miste, beter moeten doen.

Tweede helft

Ook na de rust bleven de nummers één en zes erg aan elkaar gewaagd. Een 0-0 leek in de maak, maar na een tweede gele kaart voor Camargo – wegens handspel – moest de thuisploeg het met z’n tienen vrijwel meteen bekopen en klom Union na een kopbal van uitgerekend ex-KSVR’er Perdichizzi, op voorzet van Vega, net voorbij het uur gevleid op 0-1.

KSV Roeselare pakt na goal van Schmisser in blessuretijd een punt tegen Union
© BELGA

Bij wit-zwart leken de invalbeurten van Aoulad en Semedo geen soelaas te brengen, maar na een korte corner zorgde Schmisser er na een assist van Borry uiteindelijk toch voor dat de Schiervelde-boys – in een bewogen slotfase waarin Debeuckelaere onder meer nog bankzitters Lentz en van der Weg een geel karton onder de neus stak – een niet onverdiend punt op zak mochten steken.

KSV Roeselare pakt na goal van Schmisser in blessuretijd een punt tegen Union
© BELGA

(SBE – foto’s Belga)

KSV Roeselare – R. Union St.-Gilloise 1-1

Roeselare: Biebauw, Camargo, Schmisser, Kompany, Borry, Zolotic, Godwin (77′ Aoulad), De Smet (84′ Semedo), Yagan (69′ Damman), Rajsel, Samyn.

Doelpunten: 65′ Perdichizzi (0-1), 91′ Schmisser (1-1).