KSV Roeselare pakt in de slotminuut de volle buit bij Union

Emile Samyn viert nadat hij een goal scoorde. © Belga
Redactie KW

Na vier wedstrijden zonder zege haalde wit-zwart het met 1-2 bij eerste achtervolger Union.

Heel wat afwezigen bij de bezoekers, die het in het Koning Boudewijnstadion onder meer zonder Lemoine en Brouwers (allebei ziek) en de geblesseerde Damman moesten zien te rooien. KSVR kon mits winst een goede zaak doen, maar dan moest het wel voorbij een altijd moeilijk te bekampen thuisploeg, na twintig speeldagen vijfde maar in de heenronde nog goed voor een 4-0-uithaal tegen de troepen van toenmalig Roeselare-coach Mercier.

Roeselare begon met vijf achterin maar versierde langs Lecomte wel de eerste kans van de avond. Bij Union mocht Ferber kort daarna alleen op Biebauw af, maar die bleef de gewezen Charleroi-spits de baas. De voorbode op nog meer Brussels gevaar, want na een nieuwe actie van Ferber kon Da Silva na dik een halfuur de score openen. Lang liet het bezoekende antwoord niet op zich wachten. Nog geen drie minuten later verkeek Kudimbana zich op een vrije trap. Samyn kon profiteren en mikte op een afvallende bal de 1-1 door een bos van benen in doel.

Ook na de rust bleven de twee teams erg aan elkaar gewaagd. Wit-zwart plooide nu gretig terug, wat Luvumbu voorbij het uur verleidde tot een knal vanop een vijfentwintigtal meter. Gelukkig voor wit-zwart strandde die op de lat. Een gelijkspel leek in de maak, maar met een kopbalgoal van Cornet viel de derde en beslissende treffer van de avond uiteindelijk toch nog aan de overkant.

(SBE)

Union – KSV Roeselare 1-2.

Union: Kudimbana, Mboko (59′ El Banouhi), Martens, Peyre, Kis, Morren, Kindermans (68′ Massengo), Luvumbu, Da Silva, Bertjens (77′ Vercauteren), Ferber.

Roeselare: Biebauw, M. Monteyne (93′ Borry), Schmisser, Lépicier, Zolotic, Grisez, Van Acker, Seoudi, Lecomte (87′ Wieser), Samyn (77′ Cerigioni), Cornet.

Doelpunten: 31′ Da Silva 1-0, 34′ Samyn 1-1, 92′ Cornet 1-2.

Gele kaarten: 40′ Da Silva, 46′ Zolotic, 87′ Seoudi, 87′ Cornet.

Scheidsrechter: Vermeiren.