KSV Roeselare pakt drie gouden punten bij Union

© BELGA
Redactie KW

Bij de nummer voorlaatst Union deed wit-zwart een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Het won met 0-1 en lijkt zo met nu negen punten voor op de nummer laatst Tubize op weg om de laatste rechte lijn richting behoud zonder al te veel kleerscheuren te gaan doorkomen.

Geen Brouwers of Samyn bij de Roeselaarse achttien. Van Acker keerde terug uit schorsing en was er wel opnieuw bij. Hij begon in een ruit op het middenveld naast Dufour, Lecomte en de opnieuw een rij naar voor geschoven Zolotic, die zich vorige week tegen Tubize uitstekend van zijn taak kweet en die ook nu opnieuw op de nummer zes-positie mocht opdraven. De thuisploeg kon de punten goed gebruiken, maar niet Union maar wel Roeselare nam de beste start. Dat leverde de bezoekers al na dik vijf minuten een eerste kans op toen Dufour zonder veel moeite mocht oprukken. Hij kon afleggen op Godwin maar besloot zelf zijn kans te gaan en mikte vanop zo’n twintig meter een half metertje naast. De bezoekers reageerden met een poging van Tabekou (in het zijnet). Meer dan een speldenprik was zijn poging evenwel niet, want met pogingen van Cerigioni (naast) en Godwin (van dichtbij op Saussez) bleef het betere van het spel vooral van de bezoekers komen.

Hetzelfde spelbeeld na de koffie. Roeselare domineerde maar morste met de kansen. Eén keer moest Biebauw alles uit de kast halen om Kabasele van een wel erg gevleide 1-0 te houden. Die viel gelukkig niet en aan de overkant gaf Schmisser op voorzet van Dufour na achtenzeventig minuten eindelijk waar het recht op had. Een zege waardoor Roeselare nu negen punten voorsprong telt op Tubize, dat na een nederlaag bij Westerlo voorlopig laatste blijft en dat in de twee eerstkomende wedstrijden tegen Union maar beter iets kan rapen wil het de kansen op een verlengd verblijf in 1B gaaf houden. (SBE)

Union SG – KSV Roeselare 0-1

Union: Saussez, El Banouhi, Neels, Perdichizzi, Kis, Massengo, Houdret, Tabekou (66′ Luvumbu), Da Silva, Vercauteren (59′ Morren), Kabasele.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, F. Kompany, Grisez, Zolotic, Van Acker, Lecomte, Dufour (90′ Gravenberch), Godwin (86′ Maletic), Cerigioni (69′ Cornet).

Doelpunten: 78′ Schmisser 0-1.

Gele kaarten: 44′ Dufour.

Scheidsrechter: D’Hondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier