KSV Roeselare pakt belangrijke 1-0-zege tegen Tubeke

Thibaut Van Acker mocht juichen. © Belga

Zondag nam KSV Roeselare het op tegen AFC Tubize.

Trainer Dennis van Wijk startte met dezelfde elf die een 5-0-pandoering kregen op Beerschot-Wilrijk. De eerste kleine kansjes waren voor de bezoekers Zenke en Vidémont, maar brachten Biebauw niet in verlegenheid. Grisez stak voor de thuisploeg even zijn neus aan het venster maar de toegesnelde Touré kon de bal in laatste instantie nog wegwerken. Na slecht uitverdedigen van de thuisdefensie vertikte Babic de bal goed terug te leggen. In die eerste 20 minuten toonden de bezoekers zich duidelijk sterker in de duels.

Cornet kwam een haartje tekort om een mooie vrijschop van Lecomte af te ronden. Het sein voor KSVR om de wedstrijd echt in handen te nemen. Na zwak bezoekend verdedigen had Cornet de 1-0 aan de voet maar Defourny redde in extremis. Zolotic kopte de daarop volgende corner nipt over. De ploegen hielden elkaar tijdens die eerste helft in evenwicht met een logische gelijke stand bij de rust.

Magistrale kogel in de winkelhaak

Na de rust zagen we een strijdvaardigere thuisploeg. Leconte maakte zich vrij op de flank en legde panklaar voor, de ingelopen Van Acker trapte van juist buiten de rechthoek met een magistrale kogel in de winkelhaak de 1-0 op het bord. Even later na mistasten van de Roeselare verdediging stond de 1-1 bijna op het bord, maar Biebauw kon met een prachtige save de bal nog in hoekschop duwen. De tijd tikte weg en de thuisverdediging ving de bezoekende aanvallers makkelijk op en counterde enkele keren gevat maar kwam niet meer tot scoren.

Damman schotelde nog een unieke kans voor aan Brouwers maar die miste vanop twee meter voor een volledig leeg doel. Alvast een belangrijke driepunter voor KSVR met het oog op de top vier, met een nipte maar verdiende zege.

(FBR)

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Lemoine (59′ Seoudi), Grisez, Lépicier, Van Acker, Lecomte, Cornet (86′ Borry), Brouwers (90′ Cerigioni)

AFC Tubize: Defourny, Dudouit, Nirisarike, Touré, Ba, Q. Laurent, Vidémont, Babic (67′ Lee), Garlito (83′ Traore), Stevance, Zenke(76′ Armenekas)

Doelpunten: 52′ Van Acker 1-0

Gele kaarten: 44′ Ba, 47′ Garlito, 55′ Lemoine, 62′ Seoudi

Toeschouwers: 1.037

Scheidsrechter: Kevin Van Damme