KSV Roeselare lijdt in Lommel kostbaar puntenverlies in de strijd om de eerste periode

© BELGA
Redactie KW

Wit-zwart verloor aan de Gestelsedijk met 3-1 en zakt zo in de stand, na de zege van de Limburgers en na de 3-0 uithaal van KV Mechelen tegen OHL, naar een voorlopig zesde plaats.

Opnieuw geen Borry bij de bezoekers. Die begon op de bank en omdat op training deze week ook Schmisser de strijd moest staken heroverde Gravenberch hierdoor opnieuw zijn stek in basis. Bij Lommel was Paulussen (ex-Mechelen) nog niet speelklaar. Het hield de noord-Limburgers niet tegen om al na negen minuten de score te openen, want nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was mocht Brebels met de bal aan de haal na een te korte kaats van Yagan. Het gaf gewezen Cercle Brugge-spits Valcke de kans om Rocha in stelling te brengen en die wist met de zo goed als eerste echte speldenprik op doel wel raad.

KSV Roeselare lijdt in Lommel kostbaar puntenverlies in de strijd om de eerste periode
© BELGA

Wit-zwart stond na die vroege achterstand voor een lastige opgave. Het moest nu zelf het initiatief nemen, maar omdat het tempo daarvoor veel te laag lag, was het in het verre Limburg heel lang wachten vooraleer de wedstrijd uiteindelijk verder losbrak. Op het halfuur dan toch een keer Roeselare: Van Acker kon vrij aanleggen na een actie van Rajsel, maar helaas voor wit-zwart miste zijn schot de nodige precisie om thuisdoelman Coucke in verlegenheid te brengen. Er gebeurde verder ook aan de overkant niet zoveel, maar toen Gravenberch het leer plots met de hand beroerde maakte Rocha er vanop de stip plots wel 2-0 van.

KSV Roeselare lijdt in Lommel kostbaar puntenverlies in de strijd om de eerste periode
© BELGA

Met De Smet en Camargo voor Van Acker en Gravenberch koos Roeselare-trainer Condom in de tweede helft vol voor de aanval. Het leverde de bezoekers na een fout op De Smet vrijwel meteen de onverhoopte 2-1 op, want ook nu weer wees Mesotten naar de stip. Niet Camargo maar wel Aoulad mocht zich achter de bal zetten en die zorgde er met een nonchalante bal in de linkerbenedenhoek prompt voor dat we opnieuw een wedstrijd kregen. De goede remonte kreeg helaas geen vervolg, want na een derde goal van Rocha – eentje op de counter – doofde het bezoekende vuurtje al snel weer uit en gingen de drie punten niet onverdiend naar een scherpere thuisploeg.

KSV Roeselare lijdt in Lommel kostbaar puntenverlies in de strijd om de eerste periode
© BELGA

(SBE – foto’s Belga)

Lommel SK – KSV Roeselare: 3-1.

Roeselare: Biebauw, Gravenberch (46′ Camargo), van der Weg, Kompany, Van Acker (46′ De Smet), Zolotic, Samyn, Yagan (68′ Semedo), Rajsel, Godwin, Aoulad.

Doelpunten: 9′ Rocha (1-0), 40′ Rocha (2-0, pen.), 47′ Aoulad (2-1), 73′ Rocha (3-1).