Wouter Biebauw pakt met KSV Roeselare negen op negen. © VDB

Op het veld van Union (1-2) pakte wit-zwart de intussen al derde zege op rij.

De bijna volledig fitte kern – bij Roeselare moest alleen Damman verstek geven – bezorgde Juan Guttiérez Moreno positieve selectieproblemen. Onder meer Kompany, Schmisser, Aoulad en Van Acker vielen hierdoor uit de achttien. De Smet was er na een weekje op de strafbank wel weer bij. Hij verdrong Dufour uit de basis en was daarmee, naast Godwin – die de voorkeur kreeg op Yagan – één van de twee nieuwe namen die in Union aan de aftrap kwam.

Logische ruststand

Het thuispubliek liep niet echt warm voor de komst van de wit-zwarten. Na een ellenlange studieronde gebeurde er in het Dudenpark op een schot van Selemani na een hele tijd zo goed als niets. Het tempo lag nochtans vrij hoog, maar om van een echt goede wedstrijd te spreken, ontbrak het bij de Brusselaars aan de nodige scherpte voor doel en verzuimden ze het bij de niet onaardig meevoetballend wit-zwart tot drie of vier keer toe om een kans te puren uit de vele hoekschoppen die ze voor de rust wisten af te dwingen. Geen kansen, geen goals en een te rechtvaardigen brilscore halfweg was het logische gevolg.

Bij Roeselare moest Zolotic na een contact met Pinto Borges na vijfenveertig minuten de strijd staken. Dufour kwam hem vervangen en hoewel de Limburger het moeilijk had om zijn stempel te drukken, zorgde hij er met een steekbal op De Smet wel mee voor dat Madu kort na de rust de wit-zwarten op voorsprong trapte. Een doelpunt dat de wit-zwarten op winstkoers zette. Op een bal vanop rechts van Camargo maakte Rajsel er nog geen tien minuten later zowaar zelfs 0-2 van.

Foutje Biebauw

Lang konden ze bij Roeselare niet genieten van die tweede goal, want toen Biebauw zich kort daarna verkeek op een schijnbaar ongevaarlijk schot van Tau roken ze bij de thuisploeg bloed. Drie minuten voor tijd zette diezelfde Biebauw zijn foutje recht door een knal van Teuma in extremis uit z’n doelvlak te halen. In de herneming had de Deerlijkenaar geen verhaal tegen een knal van de ook al ingevallen Ferber, maar gelukkig voor de bezoekers mikte die de laatste kans van de avond op de lat.