KSV Roeselare graait een puntje mee uit Beerschot-Wilrijk

Guy Dufour viert de gelijkmaker. © BELGA
Redactie KW

Met een late goal van Dufour hees wit-zwart zich op het veld van de nummer twee naar een knappe tien op twaalf.

Door het gelijkspel van Westerlo tegen Lommel stond er voor wit-zwart maar weinig op het spel. Bij de thuisploeg was het wel van moeten en dat leidde in een langs Beerschot-kant erg nerveuze aanvangsfase. Zo viel er op een goed gevuld Kiel op een voorzichtige poging van Placca en op een al even schuchtere poging van Valpoort aan de overkant heel lang zo goed als niets te noteren. KSVR had weinig moeite om de thuisploeg op te vangen. Aan de overkant haalde Camargo tot twee keer toe de achterlijn, maar ook zijn voorzetten geraakten niet voorbij een attente Vanhamel.

Afgeweken voorzetschot

De thuisploeg moest het na de rust uit een ander vaatje zien te tappen en anders dan in de eerste helft slaagden de jongens van het Kiel er nu wel in om een voor de koffie nog goed meevoetballend Roeselare op de eigen helft terug te dringen. Dat leverde Brogno al snel een kans op, maar nadat Biebauw zijn trap eerst nog in hoekschop kon tikken, had de Roeselaarse goalie daarna weinig verhaal tegen een op Gravenberch afgeweken voorzetschot van Vanzeir.

Gouden wissel

Bij Roeselare haalde Guttiérez Moreno Gravenberch naar de kant voor Dufour en na actie op links via Godwin en Rajsel zette uitgerekend diezelfde Dufour de thuisploeg dik tien minuten later voor een loodzware opgave. Een domper voor de Ratten, die om hun kansen op een finaleticket gaaf te houden, moeten hopen dat KV Mechelen zich vanavond op eigen veld tegen Union tot een misstap laat verleiden.

(SBE)

Beerschot-Wilrijk – KSV Roeselare 1-1

Roeselare: Biebauw, Camargo, Kocabas, Gravenberch (78′ Dufour), Madu, Sidoel, Zolotic, Valpoort (87′ Lépicier), De Smet (52′ Godwin), Rajsel, Casagolda

Doelpunten: 73′ Vanzeir (1-0), 84′ Dufour (1-1)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier