KSV Roeselare en KVC Westerlo spelen voor de vierde keer 0-0 gelijk

© BELGA
Redactie KW

In de op één na laatste thuiswedstrijd deelden Roeselare en Westerlo dit seizoen al voor de vierde keer de punten.

Wit-zwart verzekerde zich vorige week in en tegen datzelfde Westerlo van het behoud en had tegen de Kempenaars dus nog maar weinig te winnen of te verliezen. Roeselare-coach Condom maakte dan maar van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe namen de wei in te sturen en bracht met De Winter, Aw, Wieser, Gravenberch, Cornet en Martijn Monteyne in vergelijking met afgelopen zondag liefst zes nieuwe namen tussen de lijnen.

Ook voor Westerlo stond er nog maar weinig op het spel. Toch was de eerste kans er eentje voor de bezoekers, die op voorzet van Buyl Oto’o al vroeg zagen over mikken. Aan de overkant wist ook Cornet weinig raad met een hoekschop van Aw. Het typeerde het spelbeeld, want hoewel beide ploegen er vol voor gingen viel er voor de rust amper een kans te noteren.

Tweede helft

Ook na de rust bleven de verschillen tussen Roeselare en Westerlo zich tot het absolute minimum beperken. Wit-zwart trok nu meer naar voor, maar met een kopkans voor Rommens was het opnieuw Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. De Winter kon redden en die zag Lecomte aan de overkant wat later onbegrijpelijk naast mikken. En plots werd het toch nog warm voor het Westelse doel want met onder meer nog een bal op de paal van Samyn was het Roeselare dat nog het dichtst bij de 1-0 kwam. Geen goals dus in Roeselare-Westerlo en een voor de thuisploeg ondertussen al derde gelijkspel van deze play-downs.

KSV Roeselare en KVC Westerlo spelen voor de vierde keer 0-0 gelijk
© BELGA

(SBE – foto’s Belga)

KSV Roeselare – KVC Westerlo: 0-0

Roeselare: De Winter, M. Monteyne, Gravenberch, Kompany, Aw, Van Acker (70′ Lépicier), Zolotic, Wieser (41′ Samyn), Lecomte, Godwin, Cornet (56′ Maletic).

Rode kaart: 85′ Godwin (2x geel).