KSV Roeselare eindigt seizoen in schoonheid

Sven De Rechter. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

KSV Roeselare wint met 0-5 bij Patro Eisden Maasmechelen.

Bij de tweedeklasser verscheen Gies in doel en keerden ook De Jonghe en Vandeputte terug in de basiself. Lang duurde het niet voor de West-Vlaamse winst in de maak leek, want al na zes minuten mocht aanvoerder De Rechter zonder veel moeite een vrijschop van Vanthournout tegen de touwen werken. Het begin van een eerste helft vol eenrichtingsvoetbal, wat nog binnen het halfuur tot drie extra treffers leidde. Zo scoorde Myny in de rebound op een schot van De Rechter en kon diezelfde Myny vrijwel meteen aandikken tot 0-3. En nog had KSVR er niet genoeg van: voorzet De Jonghe en ook De Rechter had zijn tweede van de avond beet.

Aanhoudend veldoverwicht

Nooit leek thuisploeg Patro bij machte om de jongens van Franky Van der Elst iets in de weg te leggen. Het balbezit bleef in de tweede helft zonder verpozen in West-Vlaamse rangen, alleen leek het nu – ondanks de voortdurende bezoekende aanvalsdrang – veeleer een drie kwartier van telkens net niet te worden. Na onder meer een invalbeurt van de jonge Samyn was het een knappe één-twee tussen Okitokandjo en Camozzato die de finale 0-5-eindcijfers wist in te luiden.