KSV Roeselare blijft steken op een 1-1-gelijkspel bij hekkensluiter Tubize

In de eerste wedstrijd van de playdowns geraakte wit-zwart in het Stade Leburton ondanks een vroege strafschopgoal van Camargo niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Bij Roeselare ontbrak kersvers papa Casagolda op het appel, waardoor de snelle van Kessel voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap verscheen. Die had na een korte hoekschop al na twee minuten een vroege goal aan de voet, maar Defourny kon in extremis pareren en in de rebound die volgde kreeg ook Zolotic de bal niet tussen de palen.

Het eerste kwartier was voor wit-zwart. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de match, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn. Tien minuten voor de rust zorgde Rajsel op hoekschop voor een Roeselaarse heropflakkering toen Camargo zijn hoekschop plots in één tijd op de slof nam, maar helaas voor de wit-zwarten zoefde die langs de verkeerde kant van de paal buiten. In een hoekschop die daar wat later op volgde ging Defourny plots onder de bal door waarna Kocabas tegen de hand van Naah mikte met een strafschop tot gevolg. Camargo aarzelde niet en de Braziliaan bracht de Schiervelde-jongens vanop de stip verdiend op voorsprong.

Na handspel van Rajsel wees Vanbecelaere kort na de rust ook aan de overzijde naar de stip. Het leverde de thuisploeg een vroege 1-1 op. Het gaf de thuisploeg duidelijk moed, want nog geen drie minuten later moest Lentz – die bij Roeselare in doel de geblesseerde Biebauw verving – alles uit de kast halen om een hakbal van Naah uit zijn doelvlak te houden.

Lang duurde de Tubeekse aanvalsgolf niet en na een vijfde kwartier zonder veel kansen waren het de troepen van Gutiérrez die met onder meer nog een vrije trap van Camargo – die via het been van Lippini ei zo na een owngoal inluidde – en een kopbal van De Smet nog het dichtst bij de 1-2 kwamen. Die bleef uiteindelijk uit, waardoor de kloof tussen Roeselare en Tubize op vijf punten blijft.