KSV Oostkamp wint Garrincha Provincial Cup

Op de foto zien we het winnende team uit Oostkamp. © ACR
Redactie KW

De ploeg uit Oostkamp klopte woensdagavond in de finale Dosko Sint-Kruis 1 met 3-1.

Onder de noemer Garrincha maakte deze vorm van voetbal twee jaar geleden zijn intrede in de voormalige busstelplaats van De Lijn in Assebroek. Garrincha wordt gespeeld tussen twee ploegen van vijf spelers, op een klein kunstgrasveld van 30 op 15 meter, met boarding en een omhangend net zodat de bal nooit buitengaat. Dit zorgt voor flitsend, snel en attractief voetbal.

Woensdagavond was er de Garrincha Provincial Cup met achttien ploegen uit de provinciale voetbalreeksen. Zij moesten in een groepsfase met zes teams in drie poules vijf wedstrijden spelen. Excelsior Zedelgem, Eendracht De Haan (Groep A), KVV Aartrijke, FC Veldegem (Groep B), Dosko Sint-Kruis 1 en KSV Oostkamp (Groep C) werden respectievelijk eerste en tweede in hun poule en kwalificeerden zich met HO Oedelem en Jong Male VV, als twee beste derde, voor de kwartfinales.

De daaropvolgende halve finales werd betwist tussen FC Veldegem en Dosko Sint-Kruis 1 en KSV Oostkamp en Eendracht De Haan.

Oostkamp, verliezend finalist van twee jaar geleden klopte uiteindelijk in de finale Dosko Sint-Kruis, als winnaar van de vorige editie, met 3-1. In de troosting won De Haan tegen Veldegem.

Vanaf dinsdag 2 januari zijn er in de indoorvoetbaltempel in Brugge de Garrincha Winter Youth Cups, 224 ploegen nemen het dan tot en met 14 januari in elf verschillende jeugdtornooien tegen elkaar op.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier