KSV Oostkamp wint barrage en verzekert behoud in de derde amateurklasse

© vdb
Redactie KW

De testmatch in het teken van het behoud startte hoopgevend voor de thuisploeg die meteen een penalty toegewezen kreeg. Kelian Bonny trapte de elfmeter evenwel binnen het bereik van gastportier Wouter Goris.

De resterende minuten van de eerste helft brachten weinig soelaas. Twee nerveuze ploegen slaagden er amper in kansen af te dwingen. De wedstrijd barstte los op het uur toen Brent Geudens tegen zijn eigen ploeg scoorde.

Acht minuten later verscheen topscorer Phil Canoot aan het kanon en legde het gebeuren in een goede plooi. De thuisploeg slaagde er niet in het normale spel te ontplooien en kreeg de aansluitingstreffer tegen via Van den Brandt tien minuten voor inrukken. Ternesse VV Wommelgen zwierde lange ballen voor doel, stresstoestanden stapelden zich op voor de lokale doelmuit maar een clevere thuiscoach Dieter Lauwers pakte uit met enkele nuttige wissels.

Toen afgefloten werd barstte de Valkaart uit zijn voegen. KSV Oostkamp verzekert het behoud in de derde amateurklasse, al zit nog een addertje onder het gras. Voorzitter Paul Devliegere: “Blijkbaar zijn we nog afhankelijk van Waalse ploegen, die vooraan gerangschikt staan. Er mogen geen zuiderburen stijgen of we krijgen alsnog een buiteling te verwerken. Hoe het precies ineen zit weet ik niet en het is momenteel het minste van mijn zorgen. We hebben ons sportief gered, wat een ongelooflijke prestatie betekent.”

(JPV)

KSV Oostkamp – K Ternesse VV Wommelgem 2-1

KSV Oostkamp: Schelstraete, Buysse, Bonny (91′ Ly), Decloedt, Vanneste, Canoot (86′ Bekaert), Blieck, Vermaut, Himpe, Lannoo, Verheyden (81′ De Vlieger).

Doelpunten: 60′ Geudens (own) 0-1, 68′ Canoot 2-0, 80′ Van den Brandt 2-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier