KSV Nieuwpoort A is kampioen in derde provinciale B

© (Foto PDC)
Redactie KW

De eerste kampioen in de provinciale voetbalcompetitie is bekend. KSV Nieuwpoort A won zondag met 0-2 op het veld van eerste achtervolger SV Loppem. Met nog zes wedstrijden voor de boeg telt het team van voorzitter Alexander Verberckmoes negentien punten voorsprong en kan bijgevolg niet meer bijgehaald worden.

De wedstrijd op het kleine en hobbelige veld van Loppem verliep spannend tot het laatste fluitsignaal. In de eerste helft schoot kapitein Kenny Neudt de bezoekers op voorsprong maar Loppem gaf zich niet gewonnen en bleef strijden voor elke bal.

Veel doelgevaar leverde dit niet op en de bezoekende doelman moest enkel voldoende attent blijven op vrije trappen en afstandsschoten.

Nieuwpoort slaagde er slechts helemaal op het einde van de wedstrijd in om de score op te drijven en de titel veilig te stellen. Na de uitsluiting voor tweede gele kaarten van een thuisspeler kon Dieter Vandendriessche de numerieke meerderheid uitbuiten. Na een mooie collectieve aanval schoot hij de kustjongens van dichtbij op een veilige voorsprong.

Na de wedstrijd vierden de bezoekende supporters en de spelers van KSV Nieuwpoort uitgebreid hun promotie naar tweede provinciale.

Coach Stefan Schwarz was uiteraard in de wolken met de titel van zijn ploeg. “Het was een moeilijke wedstrijd tegen een fanatieke tegenstander maar we hebben volwassen gespeeld en verdiend gewonnen.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier