KSV Diksmuide levert 2 laureaten op keepersbattle

© (Foto KLD)
Redactie KW

Zaterdag 29 december streden 62 jonge keepers – van U9 tot en met U15 – om de WestSave keepersbattletrofee in het ruitersportcentrum Sport Vlaanderen in Woumen. De deelnemers werden volgens leeftijd ingedeeld in poules en speelden intense 1 tegen 1 duels, waarbij ze in twee en een halve minuut zoveel mogelijk doelpunten moesten proberen te scoren. Er werden in totaal 178 wedstrijden afgewerkt, waarbij alle keepers vijf tot zes keer in actie kwamen.

Twee streekgenoten, die het doel verdedigen bij de jeugd van KSV Diksmuide, wonnen de trofee in hun leeftijdscategorie. Maxim Depoorter (14), bezig aan zijn derde jaar bij KSV Diksmuide, won vijf duels en verloor er een met het kleinste verschil. Hij werd winnaar in de U15-reeks. Pierre Christiaen (12) is aan zijn eerste seizoen toe bij KSV Diksmuide, hij won al zijn wedstrijden en werd overtuigend winnaar bij de U13.

Organisator Pedro Versavel van WestSave is bijzonder tevreden over deze derde editie van de keepersbattle. “Het was een tornooi met jonge keepers van een zeer hoog niveau, spannende wedstrijden en spectaculaire saves. Winst en verlies lagen soms dicht bij elkaar. Er waren gelukkige winnaars en soms zwaar geëmotioneerde verliezers, maar voor mij mag iedereen zich een winnaar noemen, want de inzet en het doorzettingsvermogen waren top”, aldus Pedro Versavel. Op de foto zien we de glunderende laureaten Maxim Depoorter en Pierre Christiaen.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier