KSV Bredene neemt afscheid van twee voetbaliconen van de middenkust

21/04/18 om 11:58 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 12:00

De wedstrijd KSV Bredene Excelsior Zedelgem staat zondag in het teken van het afscheid van Olivier D'Hulster en Kevin Fremout. Beide iconen van het Oostendse voetbal spelen hun laatste wedstrijd. Olivier is de beste goalgetter van Oostende en wijde omstreken, zes keer bekroond met de Zilveren Voetbal. Kevin is één van de beste centrale verdedigers die voor Hermes, Hoger Op en VG Oostende heeft gespeeld.

Kevin Fremout begon destijds te voetballen bij Hermes Oostende. "Daar doorliep ik alle jeugdreeksen", vertelt de 37-jarige leraar wiskunde aan het OLV-college in Oostende die gehuwd is met Clio Lucx en de vader is van twee sportieve dochters Axelle (7) en Malou (4). "Op 17-jarige leeftijd mocht ik van trainer Geert Peene debuteren in de eerste ploeg. Hermes werd Hoger Op en met Kurt Bataille als trainer werden we kampioen in tweede provinciale. In eerste provinciale liep het fout. Hoger Op speelde aan de top, maar ging failliet. Daarna volgden voor mij en mijn vrienden drie mooie seizoenen bij VG Oostende. Dankzij Jean-Claude Vanbiervliet was veel mogelijk, ook in vierde nationale. Jammer genoeg bleef ook dat feestje niet duren, waarna ik voo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!