KSKV Zwevezele wint verdiend van Sporting Kampenhout

Vince Geryl maakte beide doelpunten. © Bart

Spits Vince Geryl was met twee doelpunten de opvallendste speler van een vooral in de tweede helft sterk spelend KSKV, dat Kampenhout opzijzette met 2-0.

In de eerste helft was het meeste balbezit voor Zwevezele maar de bezoekers loerden op de counter via hun snelle flanken. Bijna kwamen ze zo op voorsprong maar doelman Depaepe was alert. Naar het einde van die eerste helft toe had KSKV enkele kansjes maar het bleef 0-0.

Tweede helft

Na de pauze was het de thuisploeg met goed combinatievoetbal heel wat sneller. Toen Simoës langs de linkerflank doorbrak en voor doel zette, deed Geryl wat een spits moet doen: scoren. Zijn kopbal bracht de 1-0 op het bord. Kampenhout maakte bijna gebruik van een misverstand in de thuisverdediging om de gelijkmaker te netten maar Cornelis haalde de bal van de doellijn. Daarna was het een en al Zwevezele dat op zoek ging naar zekerheid met een tweede doelpunt. De ploeg speelde verschillende kansen bijeen maar het was van net niet. Het duurde tot diep in die tweede speelhelft tot de verlossing kwam en Geryl op voorzet van Coussement zijn tweede scoorde.