KSK Wenduine wil lat volgend seizoen hoger leggen

KSK Wenduine won met het kleinste verschil van KVV Oostduinkerke B. We zien boven v.l.n.r.: Maxime Vanderaerden, Ruben Braekelaere, Timon Declerck, Jason Dudal, Laurent Depoorter en Ryan Harris. Onder v.l.n.r.: Can Berk Canli, Nick Dudal, Erjan Audenaert, Pieter Devriendt en Dean Dekempe. © Foto FRO
Redactie KW

KSK Wenduine boekte tegen KVV Oostduinkerke B de vijfde seizoenszege. Voor de wedstrijd spraken we met voorzitter Vic Rouzee, trainer Peter Liekens en Laurent Depoorter.

“Ik stopte als horeca-uitbater en werk nu als accountant in een bedrijf”, vertelt Vic Rouzee. “Zo kan ik meer tijd besteden aan mijn hobby, het voetbal. Ik ben niet alleen voorzitter van KSK Wenduine, maar ook beloftentrainer. De eerste ploeg doet het behoorlijk. De prestaties gaan in stijgende lijn. Iedereen amuseert zich en de meeste spelers tekenden al bij voor volgend seizoen. Twee nieuwe spelers zullen de kern versterken. Voor volgend seizoen kunnen we de lat iets hoger leggen. Er werd een tweede terrein aangevraagd bij de gemeente. We hebben zes jeugdploegen en er is een goede samenwerking met twee scholen van Wenduine. Volgend seizoen vieren we ons 85-jarig bestaan. Dat zullen we op een gepaste manier in de verf zetten, onder meer met een reünie.”

“Volgend seizoen vieren we ons 85-jarig bestaan”

Trainer Peter Liekens heeft al bijgetekend voor volgend seizoen. “Er zit zeker voetbaltalent in de groep, maar we missen scorend vermogen. Het is positief dat we enkele jongeren konden inpassen en dat de kern ruimer is. De groep blijft bijeen en er komen nog goede spelers bij. We hopen ons verder te amuseren zonder blessures en nog een paar overwinningen te boeken.”

Laurent Depoorter (34) is de meest ervaren speler. “Ik heb al een mooie voetbalcarrière achter de rug bij Blankenberge, VG Oostende, Damme, SK Torhout, Zedelgem, Lissewege en al twee seizoenen bij KSK Wenduine. Ik was vanwege een blessure ook meerdere weken out. Ik hoop dat we de laatste acht matchen kunnen aantreden met onze betere opstelling. Ik doe mijn best om de club te steunen als verdedigende middenvelder. Ons vertrouwen om te scoren moet nog groeien. Dat komt de volgende weken zeker in orde.” (FRO)