KSCT Menen speelt volgend seizoen op kunstgras

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het Vaubanstadion zal volgend jaar een grondige metamorfose ondergaan. Op het eerste veld van KSCT Menen komt er een kunstgrasveld en de huidige looppiste wordt vervangen door een kunststofpiste.

De aanleg van het kunstgrasveld is noodzakelijk voor de groei van Sporting Menen. De club telt 300 jeugdspelers in 22 jeugdploegen, die vooral in interprovinciale reeksen actief zijn. Om te kunnen uitbreiden naar gewestelijke reeksen is er nood aan meer speelruimte. Die extra speelruimte komt er nu dankzij de aanleg van een kunstgrasveld. “Waar het eerste veld nu maar om de twee weken gebruikt wordt voor wedstrijden, zal er op het nieuwe veld tot 100 uur per maand gespeeld kunnen worden”, vertelt schepen van sport Eddy Lust (Open-VLD). “We hebben meteen ook geopteerd voor de aanleg van een kunststofpiste rond het veld. De huidige piste zorgt voor steenslag op het veld en er is bovendien nood aan betere trainingsfaciliteiten voor atletiekclub RTOM en voor andere sporters.”

KSCT Menen speelt volgend seizoen op kunstgras

Er is ook een kunststofterrein voorzien voor disciplines als hoogspringen, verspringen en kogelstoten. Verder zijn er vier nieuwe kleedkamers gepland: twee voor de voetbalploeg en twee voor de atletiekclub. Het kostenplaatje van het project bedraagt 850.000 euro. De werken zullen begin mei 2018 starten en moeten tegen eind juni afgerond zijn. Dat betekent wel dat KSCT Menen voor eventuele eindrondematchen zal moeten uitwijken naar ter Linde.

(CB – Foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier