KSC Blankenberge blij met Wielsbeke als tegenstander in eindronde

Gianni Longueville.
Redactie KW

Gianni Longueville heeft het hart op de tong. Tussen de krijtlijnen is hij onstuitbaar en in het burgerleven een prachtmens die eerlijkheid hoog in het vaandel draagt.

“Wat de eindronde betreft konden we het niet beter treffen. Wielsbeke wordt onze opponent in de halve finales. Alle respect voor dat geheel, al lijken me Oostkamp en Oostnieuwkerke toch andere koek. We hopen in eerste instantie door te stoten naar de finale en dan zien we wel. Doet de kans zich voor om te promoveren, dan zullen we die gretig meepikken. Het zou een uniek afscheidsgeschenk betekenen voor Jerko Tipuric, een trainer waarmee niet alleen ik een unieke band koesterde. Hij was hier zes jaar aan het werk. Bekijk zijn laatste seizoen: hij loodste ons naar de zesde stek en naar de eindronde.”

“Als de voorbereiding op de nieuwe competitie start, draaien we een bladzijde om. Wie ook Jerko zou vervangen, het wordt sowieso een moeilijke opdracht, of dat nu in eerste provinciale of in nationale is. Wij koesteren het grootste respect voor de vereniging en voor de beslissingen die het bestuur doorvoert. Christiaan Adelaere wordt onze nieuwe hoofdcoach. Wij wachten zijn eerste speech af en zullen ons positief aanpassen aan zijn richtlijnen. De kern wordt enorm versterkt, vooral met sterkhouders van Westkapelle. Over mijn vaste stek maak ik me geen zorgen: mijn rivalen moeten bewijzen dat ze beter zijn dan ik of mijn broers.”

De supportersclub Rood-Zwart van Blankenberge koos de speler van het jaar. Giovanni Longueville werd laureaat, voor Matthas Feys en Maxim Savaete. Jürgen Debeer trekt naar KSV Bredene en Frederik Boi stopt definitief. (JPV)

Zondag 6 mei om 18 uur: Wielsbeke – KSC Blankenberge.

Donderdag 10 mei om 15 uur: Blankenberge Wielsbeke.