KRC Harelbeke wint van Diegem Sport met 2-1

© VDB
Redactie KW

In een bijzonder zwakke eerste heflt leken beide ploegen bang om te verliezen. Echte doelkansen waren er nauwelijks.

Een lobbal van Charlier schiep enig bezoekend gevaar en na een mooie aanval was het schot van Vandenbroucke te zwak. Met een dubbele wissel probeerde trainer Degomme in de tweede helft meer vaart te krijgen in het Harelbeekse spel.

Vlieghe en bezoeker De Bouw grepen hun kans maar zonder succes. Egerickx had dé mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te brengen maar zijn poging van heel dichtbij ging over. Er zat nu wel meer diepgang en snelheid bij de Ratten. De Rechter besloot voorlangs. Bij een hoekschop van Vandenbroucke kopte Descheemaecker staalhard binnen.

Harelbeke nam wat gas terug en Diegem probeerde gevaar te creëren met hoge ballen. Met een kopbal van Dejonghe op voorzet van Cremers, een ingestudeerd nummertje, verdubbelde Harelbeke de voorsprong. Diegem gaf zich niet gewonnen. Jacobs kopte simpel een voorzet van Denayer binnen. Het was in een spannende slotfase nog serieus bibberen voor Harelbeke, dat uiteindelijk toch drie gouden punten pakte.

(JD)

Doelpunten: 57′ Descheemaecker 1-0, 73′ Dejonghe 2-0, 85′ Jacobs 2-1.

Harelbeke: Degrendel, De Smet, Soenens (46′ Vlieghe), Dejonghe, Notebaert, Descheemaecker, Noppe (46′ De Rechter), Doornaert, Vanneste, Cremers (85′ Meerschman), Vandenbroucke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier