KRC Harelbeke weet opnieuw wat winnen is

Jeroen Vlieghe opende de score. © Bart

De Ratten legden de basis voor hun 3-0 overwinning tegen Olsa Brakel in de eerste helft en maakten na de pauze de wedstrijd helemaal dood.

Harelbeke telde een pak afwezigen en had iets recht te zetten na de mindere prestaties in de matchen tegen Pepingen-Halle en Torhout. Geen eenvoudige opdracht dus, maar de Ratten begonnen goed aan de partij. Na een vlotte combinatie vond Charles Noppe de vuisten van Otte op zijn weg. In de rebound trapte Vlieghe in twee tijden de vroege voorsprong op het bord: 1-0.

Vijf minuten later was Harelbeke er opnieuw. Een voorzet van Ketels werd door Descheemaecker in de handen van de bezoekende doelman gekopt. Daarna liet de thuisploeg Brakel beter in de wedstrijd komen. Dat resulteerde in twee kansen voor de bezoekers. Eerst schoot Delie via een verdedigend been naast en op de daaropvolgende corner moest Degrendel zich strekken om de kopbal van Ringoot uit de bovenhoek te halen. Harelbeke nam daarna terug over. Vlieghe stuurde Descheemaecker diep, maar de spits kraakte zijn schot en weg kans. Op een hoekschop van Cremers zorgde Charles Noppe met een overhoekse kopbal voor de bevrijdende 2-0. Brakel zette daar nog weinig tegenover. Op slag van rust moest Degrendel goed plat om een poging van Knipping onschadelijk te maken en tien minuten na de pauze kopte Delie een wenkende kans over.

Harelbeke beperkte zich in die tweede helft tot het vasthouden van de voorsprong en op minder dan een kwartier van het einde brak hen dat bijna zuur op, maar de aansluitingstreffer – een uithaal van dichtbij van de volledig vrijstaande Makonga – bleef steken tussen de benen van Degrendel. De Ratten pakten uit met de perfecte counter, want een minuut later stond het 3-0. Cremers opende naar Ketels, die laag voortrok en Descheemaecker vond. De aanvaller pakte het leer goed aan en trapte met een gelukje de eindstand binnen.