KRC Harelbeke verliest met 0-1 van Winkel Sport

Jeroen Doornaert van Harelbeke ontzet voor Masis Voskanian. © Bart
Redactie KW

In de derby tussen KRC Harelbeke en Winkel Sport trokken de bezoekers in de slotfase aan het langste eind. De 0-1 van Vandendriessche bezorgt Winkel de derde plaats in het klassement.

De eerste helft leverde nauwelijks gevaar op. Een vallend schot van bezoeker Vandendriessche net naast en een poging van thuisspeler Vandenheede voorlangs waren lange tijd de enige wapenfeiten. Op slag van rust kwam er pas een volgende kans toen Vanfleteren een vrije trap rechtstreeks op doel plaatste. Thuisgoalie Degrendel was een eerste keer attent.

Sublieme Degrendel moet zich finaal toch gewonnen geven

Ook na de pauze moest de Harelbeekse doelman zich meermaals onderscheiden. Eerst tikte hij een nieuwe vrijschop van Vanfleteren met een hand uit doel en op het uur tipte hij de prima kopbal van Khiter over de lat. De daaropvolgende hoekschop werd door Khiter via de lat over gekopt. Degrendel leek onklopbaar, want een kwartier voor tijd zweefde hij met een kattensprong het vluchtschot van Lutun van onder de lat.

Tussendoor kon Harelbeke één keer dreigen. Na een actie van Selmani en Noppe vloog het schot van Vlieghe rakelings over. Winkel bleef daarna proberen. Vandendriessche raakte vanuit de tweede lijn niet voorbij Degrendel en Reuse kopte van dichtbij over. Wanneer iedereen zich leek te verzoenen met een 0-0-gelijkspel, leed Harelbeke balverlies op het middenveld. Lutun legde breed op Vandendriessche, die met een heerlijke krul in de winkelhaak Degrendel kansloos liet en zijn ploeg de volle buit bezorgde.

(FM)

Doelpunt: 88′ Vandendriessche (0-1)