KRC Harelbeke kijkt uit naar derby met KV Kortrijk

RC Harelbeke en KV Kortrijk spelen zo goed als elk seizoen een voorbereidingswedstrijd tegen elkaar. Dit beeld is er een van 2016. © Bart
Christof Decraene

Voor de tweede keer in drie jaar tijd plaatste KRC Harelbeke zich voor de zestiende finales van de Beker van België. Daarin ontvangt het eind september KV Kortrijk.

Een affiche die tot de verbeelding spreekt van spelers en supporters. “Als speler geef je vooraf liever de voorkeur aan Anderlecht of Brugge, maar we mogen zeker niet klagen”, reageert middenvelder Jenci Dejonghe.

“Als je de volledige loting bekijkt, kunnen we zelfs best tevreden zijn. Andere ploegen, zoals Mandel bijvoorbeeld, hebben het slechter getroffen. Voor de club en de supporters is een wedstrijd tegen Kortrijk speciaal. Het is een leuke affiche en een mooie derby in eigen huis. Voor de spelers is een duel met een eersteklasser altijd mooi meegenomen en voor mij persoonlijk wordt het zelfs een extra prettige ervaring, want bij Kortrijk speelt met Kristof D’Haene een goede vriend. Ik kijk er al naar uit, maar eerst wacht de start van de competitie.”

Een van de mooiste derby’s

“Meteen na de overwinning op Sint-Niklaas sprak ook trainer Didier Degomme de hoop uit om een topper te loten, maar uiteindelijk toont hij zich eveneens heel tevreden met KV Kortrijk. “Het is een veel betere loting dan STVV twee seizoenen terug. Voor de spelers wordt het een leuke ervaring, want ik vermoed dat het volle bak wordt voor een van de mooiste derby’s die je kan hebben. Een ploeg van ons niveau hoopt in eerste instantie natuurlijk op een topclub, maar Kortrijk is minstens een goed alternatief.”

De club zelf wrijft zich alvast in de handen.