Knokke wint tumultueus duel in Berchem

Alessio Staelens scoorde de 1-1 vanop de stip. © Bart

Met een 1-2 zege bij Berchem Sport heeft Knokke FC de Antwerpse traditieclub tot degradatie veroordeeld.

Berchem streed voor het behoud. De thuisploeg leidde al na 1 minuut en na 35 minuten kreeg Knokke nog een opdoffer te slikken na rood voor Jarric Buysse, die zich losrukte na een duel met de thuisdoelman.

Met tien tegen elf domineerde Knokke de herneming en kreeg een kwartier voor het einde een strafschop cadeau, in dank aangenomen door Alessio Staelens. Berchem nam alle mogelijke risico’s, degradatie dreigde immers, en na een corner in blessuretijd veroverde goalie Justin Verlinden het leder, trapte ver uit en Tibo Andries, moederziel alleen, lukte de 1-2, meteen zijn eerste treffer van het seizoen.

De Knokse overwinning betekende ook de degradatie voor Berchem Sport, een ploeg die dat helemaal niet verdient, met een ongelofelijke supportersschare, die 90 minuten hun ploeg is blijven aanmoedigen. Voor de kustformatie staat nog één wedstrijd op het programma, zaterdag tegen Geel, en dan wachten de play-offs.