KM Torhout pakt een punt bij SK Ronse

Jason Neu scoorde voor KM. © Bart
Redactie KW

Op een harde maar goed bespeelbare grasmat en in een temperatuur onder het vriespunt heeft KM zaterdagavond een punt gepakt bij SK Ronse.

Op zich een goed resultaat al is het bang afwachten wat de achtervolgers vandaag doen. Bornem staat al afgezonderd en ontvangt Olsa Brakel, Pepingen-Halle – met slechts één puntje achterstand op KM – trekt naar Harelbeke, de komende tegenstander. Ongetwijfeld zal trainer Bruno Debo een aandachtig toeschouwer zijn op die match.

KM deed het met dezelfde ploeg als vorige week tegen Bornem (3-0) en zelfs de bankzitters waren dezelfde. KM ontsnapte in de eerste helft bij herhaling aan een tegentreffer. Dat het geen 2-0 of zelfs meer was halfweg was enerzijds te danken aan Olievier, maar vooral aan de thuisaanvallers (Youla, Mazouz, Van Wingen). De thuisploeg speelde goed, alleen afwerken was er niet bij. Meer zelfs: op slag van rust scoorde Jason Neu – tegen de gang van het spel in – de 0-1. Hij trapte binnen nadat hij een foutje in de thuisdefensie had afgestraft. Een paar minuten eerder had KM zijn eerste kans gekregen maar die niet benut. Hoe dan ook, die 0-1 bij de rust was meer dan gevleid.

Na de rust toch een gewijzigd spelbeeld. KM opende sterk met in de eerste zes minuten twee reuzekansen: Turcan miste er één, de andere werd door een onzorgvuldig afgeven net geen open kans. Die goeie periode bleef niet duren, Ronse kwam weer in de match en voerde de druk op. Van Roose pakte de enige Torhoutse gele kaart van de match. Nadat er al twee wissels waren doorgevoerd kon Mazouz met een kopbal de dikverdiende 1-1 maken na een mooie aanval. De thuisploeg wilde meer en KM had alle moeite om overeind te blijven. Dat lukte, in de slotminuten hadden de bezoekers zelfs nog twee counterkansen. Slotconclusie: op basis van het veldoverwicht en het aantal kansen had de thuisploeg moeten winnen en mocht KM heel blij zijn met een punt, met enig meeval was KM op 0-2 gekomen vlak na rust of op 1-2 in de slotminuten. (DACH)

Speelden: Olievier; Goddeeris, Cordie, Depoorter, Van Roose; Vanysacker (83′ Tanghe), Vandaele (90′ Theetaert); Turcan, Neu, Hollevoet; Coppin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier