KM Torhout nieuwe rode lantaarn na verlies in Bornem

© VDB
Redactie KW

Bij Torhout wist men vooraf dat verlies hen kon opzadelen met de laatste plaats in het klassement. Zaterdagavond was Londerzeel (in de slotminuut) immers gaan winnen bij provinciegenoot Mandel United, waardoor de Brabanders over het drietal Bornem, Pepingen-Halle en Torhout wipte. Het werd helaas een nederlaag, 1-0 na een flauwe prestatie.

Bornem werd door velen beschouwd als de gedoodverfde degradatiekandidaat. Die staan nu wel 3 punten voor op KM, dat met Pepingen-Halle, ook onderuit in Ronse, de laatste plaats en de rode lantaarn deelt. Vorig seizoen speelde KM een prima eerste periode, stond het toen zelfs in de top zes. Nu lijkt het een lang en grijs seizoen te worden, waarin degradatiegevaar niet denkbeeldig is, als je de match in Bornem als norm neemt.

Afwezigen

KM moest het doen zonder Willems en ook Neu was nog niet fit, uiteraard ook zonder Dylan Olievier die wellicht voor januari niet meer in actie komt. Verrassend in de ploeg : Thomas Goddeeris, pas hersteld van een voetblessure en na amper een week training weer opgevist. Hollevoet, vorig weekend nog goed voor de late gelijkmaker, startte weer op de bank. Deturck depanneerde op links én Cordie startte op de bank.

Het mocht allemaal niet baten. Het werd een weinig verheffende partij, nagenoeg met een minimum aan kansen. Thuisspeler Ward Huygens benutte er één kort na de pauze en prikte de eindstand toen al op het bord. Dat KM bleef steken op pogingen maar niet op echt uitgespeelde kansen is een vaststelling die zorgen baart. Er was nog geel, kort voor de rust voor Goddeeris, en in de slotfase voor Bjorn Vandaele, iemand die karakterieel niet goed om kan met onmacht en verlies. Misschien een paar te weinig met die instelling bij KM. De thuisploeg deed er in de slotfase alles aan -inclusief vertragingsmanoeuvers – om de voor hen voordelige tussenstand te waren, inclusief een paar gele kaarten. Het leverde hen de drie punten op.

Komende zondag speelt Torhout KM de laatste match uit de eerste periode, met het mes op de keel, tegen SK Ronse.

Torhout KM speelde met : Meeuws, Goddeeris, Depoorter, Haghedooren, Deturck (71’Cordie); Theetaert (55’Hollevoet), Vandaele, Van Roose; Turcan, Coppin (39’Vermander), Frutos.

Doelpunt : 50′ Huygens 1-0.

(DACH – Foto VDB)