KFC Varsenare gaat nog steeds voor het behoud in eerste provinciale

KFC Varsenare © VDB
Redactie KW

Na de 0-0 tegen Eernegem heeft KFC Varsenare zich serieus in nesten gewerkt. Met nog twee duels voor de boeg zijn de jongens van Rik Bouckaert voorlaatste en moeten nog trachten over Rumbeke en Westkapelle te gaan.

De hoofdcoach wond er geen doekjes om: “Het was niet goed genoeg, we verdienden de zege niet. En dan incasseren we nog een domme rode kaart.”

Goalie Mattias van Acker liet zich nochtans op geen foutje betrappen en hield de nul. “Ik nader de 40 maar doe er nog een jaartje bij. Kort na nieuwjaar zijn we dit overeen gekomen. Ik voel me topfit en hoef niets meer te bewijzen. Bij aanvang van het kampioenschap werd ik na één oefenmatch voor de leeuwen gegooid en kreeg zes treffers om de oren tegen een superieur Oostnieuwkerke. Maar het ging steeds beter, met dank aan de trainers Bouckaert en Lampo.”

“We vergooiden nu twee dure punten. Misschien kunnen we een en ander rechtzetten tegen de buren uit Oostkamp. Op de Valkaart speelden we ook 2-2 gelijk. En onze gasten zijn een vlekkeloos terrein gewoon, ze zullen schrikken als ze ons veld betreden. Natuurlijk geloof ik er nog in, anders zou ik in mijn zetel blijven zitten. Mochten we alsnog degraderen, dan zal ik de kop recht houden: mijn kampioenschap mag gezien zijn. Wat er ook gebeurt, KFC Varsenare mag ook volgend kampioenschap op mijn diensten rekenen.” (JPV)

Zondag 15 april om 16 uur: KFC Varsenare – KSV Oostkamp