KFC Izegem wint van Eendracht Zele

Wim Vandoorne. © Bart

Na de overwinning tegen KM Torhout kwam KFC Izegem op een punt van Ath in derde klasse. Een gelijkspel tussen beide teams was voldoende om de rechtstreekse degradatie te vermijden.

Een goed resultaat van Bornem tegen Ath in combinatie met een Izegemse overwinning zou zelfs even de barragewedstrijden volledig achterwege laten.

De wedstrijd begon afwachtend door beide teams, omdat er veel op het spel stond. De eerste grote kans van de namiddag kwam er na 25 minuten voor Zele, maar de bal belandde niet in de netten. Izegem moest pompen om niet te verzuipen, maar kon toch de rust in met 0-0. Een ander Izegem in de tweede helft. Na tien minuten kwam het op voorspong na een doelpunt van Vandoorne. Izegem speelde sterk en verdubbelde via Tom Cogghe de voorsprong. Zele kwam niet meer in de wedstrijd en ziet Izegem 7 punten uitlopen.

Na de 4-1-overwinning van Bornem tegen Ath laat Izegem nu drie ploegen achter zich in het klassement. Volgende week thuis tegen Londerzeel hebben ze aan een puntje genoeg om zich zonder barragewedstrijden te redden in derde klasse.