Keeperstrainer Tom Vandenbussche verlaat Torhout KM voor KSV Diksmuide

© VDB
Redactie KW

Keeperstrainer Tom Vandenbussche uit Lichtervelde is aan zijn twaalfde seizoen bezig bij Torhout KM en dat zal ook zijn laatste zijn. Na afloop van dit seizoen verkast hij naar de ambitieuze tweedeprovincialer KSV Diksmuide, momenteel tweede in tweede provinciale A.

“Het is inderdaad zo dat ik Torhout KM heb geinformeerd over zijn vertrek”, vertelt Tom Vandenbussche. “Het heeft niets te maken met de huidige sportieve stand van zaken (Torhout KM zit in volle degradatiestrijd, het behoud via barragematchen lijkt momenteel het hoogst haalbare, red.) en evenmin met financiële perikelen, noch met de huidige trainersstaf. Het is wel zo dat ik nood had aan een nieuwe uitdaging, een nieuw verhaal. Hier bij Torhout KM was ik al een soort meubelstuk aan het worden, ik heb me hier altijd goed thuis gevoeld en goed kunnen werken. Met meerdere trainers en hulptrainers, met meerdere doelmannen. In november had ik voor het eerst contact met Karl Vannieuwkerke, die de sportieve lijnen helpt uitzetten bij Diksmuide. Ik voelde meteen dat dit een ambitieuze club is en dat men daar hogerop wil. Er is een beloftevolle doelman Yarith Maes, die bij Coxyde heeft gespeeld en die ik hopelijk nog op een hoger niveau kan brengen. Op 4 januari heb ik nogmaals met Diksmuide gesproken en toen is het al tot een akkoord gekomen. “

Intussen strijdt Torhout voor het behoud. Het moet Bornem en Pepingen-Halle zien achter zich te houden en tegelijk proberen om de kloof met de plaatsen die zekerheid brengen over het behoud te verkleinen. Die ploegen, Londerzeel en Racing Gent, hebben wel al 9 en 11 punten meer dan KM, dat lijkt dus onhaalbaar. “Dat wordt zeer moeilijk, Londerzeel heeft trouwens één van de topschutters in zijn rangen. In Sint-Niklaas verloren we onverdiend, maar waren we met een verdiend puntje niet al te veel opgeschoten. Er zijn nog 33 punten te verdienen, dus opgeven mag niet. Het minste wat ik hoop, is die barregeplaats vasthouden en dan in die barragematchen het behoud verzekeren. Ik wil het liefst vertrekken bij Torhout KM als die in de reeks speelt waar het thuishoort en dat is tweede amateurklasse.”

Eerder werd ook al bekend dat Thibault Vandenbussche, de zoon van Tom, vertrekt. Hij speelt volgend seizoen voor eersteprovincialer Oostnieuwkerke.

(DACH)