Jordy Pattyn (NS Heule): “Gebleven voor de trainer”

© VDB VDB
Redactie KW

Aan een doelpunt van topscorer Lavaert had Heule genoeg om te gaan winnen op Mandel United B. “Niet de gemakkelijkste overwinning maar drie gouden punten”, lacht Jordy Pattyn.

Noordstar staat voorlopig op kop. “We gaan onze leiderstrui duur verkopen”, zegt de 21-jarige Jordy Pattyn, die bij Menen zijn jeugdopleiding genoot, “maar de rangschikking geeft wel een vertekend beeld want Bellegem heeft een wedstrijd minder gespeeld. In ieder geval deden we een uitstekende zaak. Bellegem raakte niet voorbij Kuurne terwijl Wevelgem verloor van Marke. Het lijkt erop dat de titelstrijd tussen Bellegem en Heule zal uitgevochten worden.”

Jordy Pattyn is aan zijn tweede seizoen bezig bij Heule. Ondanks de degradatie uit derde provinciale zag de Menenaar er geen graten in om te blijven. “Van zodra ik wist dat Claude De Weirdt aan het sportieve roer bleef, heb ik bijgetekend. Hij is een uitstekende trainer waar ik al veel van opgestoken heb. Het zou schitterend zijn om – na een jaar vagevuur in vierde – volgend seizoen opnieuw ons ding te doen in derde.” (Fonzie)

Mandel United B 0-1 NS Heule

Heule: Demeyere, Masselus, Verschoore, Vercaemst (85′ Holvoet), Vanneste, Vanhauwaert, Depickere, Pattyn, Dekens (78′ Soens), Schotte (62′ Sturm), Lavaert.

Doelpunten: 26′ Lavaert 0-1.

Zaterdag 21 januari om 14.30 uur: NS Heule FCE Kuurne.