Joost Malfait volgt Steve Cottry op als trainer van Sassport Boezinge

22/11/17 om 07:52 - Bijgewerkt om 08:01

De 1 op 21 is Boezinge-trainer Steve Cottry fataal geworden. Dinsdagavond raakte bekend dat Joost Malfait hem opvolgt. Die moet de club uit de onderste regionen van het klassement in eerste provinciale wegloodsen.

Joost Malfait volgt Steve Cottry op als trainer van Sassport Boezinge

Joost Malfait moet meer ziel in het elftal van Sassport Boezinge krijgen. © VDB

"Met spijt in het hart hebben we vanavond afscheid genomen van onze coach Steve Cottry. De resultaten - 1 op 21 - en de zielloze match van zondag noopten ons tot deze beslissing", klinkt het bij de club. Uit de eerste vijf wedstrijden puurde Boezinge nog acht punten. Daarna volgde de dramatische reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Het ene puntje werd gehaald tegen RC Waregem, dat voorlaatste staat en net ook trainer Xavier Lemmens de wacht heeft aangezegd.

Steve Cottry maakte vooral naam in de lagere provinciale reeksen en het was dan ook verrassend toen hij vorig jaar vanuit de jeugdwerking (U21 en U17) van Boezinge naar voor werd geschoven om Geert Broeckaert op te volgen. De speling van het lot wil ook dat de wedstrijd tegen KSV Rumbeke - waar Broeckaert begin dit seizoen met succes het roer overnam - werd verloren.

Zeven wedstrijden zonder zege werden Steve Cottry fataal.

Zeven wedstrijden zonder zege werden Steve Cottry fataal. © VDB

Met Joost Malfait haalt de club nu een trainer met naam en faam binnen. Zijn laatste opdracht bij SCT Menen was niet echt een succes, maar die club was echter ook niet gewapend voor de tweede amateurklasse. Zelf had Malfait vooral bekendheid verworven door de manier waarop hij OMS Ingelmunster uit de laagste provinciale reeksen naar het nationale voetbal had geleid. "Joost Malfait wordt met onmiddellijke ingang aangesteld als de nieuwe T1. Met deze beslissing hopen we het tij te doen keren en onze club in eerste provinciale te handhaven", luidt het in mededeling van Sassport Boezinge.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!