Jonge HR-manager bestormt scheidsrechtersfirmament

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 09:38

West-Vlaanderen blijkt plots een kweekvijver voor jong scheidsrechterstalent. Jan Boterberg is al actief in 1A, andere jonge refs leiden vaak wedstrijden in 1B en Florian Stove (23) is een van de talenten die straks misschien de stap zal zetten. Leuk gegeven daarbij is dat zijn pa, die jarenlang in het provinciale voetbal actief was, vroeger op zijn zachtst gezegd wel niet de beste vriend van de arbiters was. Dat noopte ons tot een dubbelgesprek: boswachter als zoon van een stroper.

Rad van tong. Dat zijn ze beiden. 't Zit zeker in de genen, maar andere zaken dan weer minder. Zo was pa Dominique Stove in zijn jaren als provinciaal voetballer - nu speelt hij op 48-jarige leeftijd nog bij de studaxploeg van KFC Mandel United - een kwelduivel voor de refs. "Eens ik dat gras rook, was ik een ander mens. Ik was per jaar wel goed voor een vijftal speeldagen schorsing. En dat als spits", kan hij er nu om lachen. "Vooral verbaal kon ik me moeilijk inhouden. En soms deed ik ook eens iets ludieks. Zo ontnam ik een lijnrechter ooit zijn vlag, omdat ik vond dat hij het niet goed deed. En ik trok eens voor de grap aan de oren van de ref. Maar dat kostte me kaarten natuurlijk en dat laatste ook een schorsing van zes maanden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!