Jong Male krijgt kunstgrasveld, maar pleit voor verdere uitbreiding

06/12/17 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:17

De kogel is definitief door de kerk: het eerste terrein van voetbalvereniging Jong Male wordt - waarschijnlijk vanaf het seizoen 2018 - vervangen door kunstgras. Na jarenlange discussie over een eventuele uitbreiding van het aantal velden een eerste stap in de goede richting. "We zijn hier heel blij mee. Al blijf ik bij mijn standpunt dat minstens één extra veld noodzakelijk is voor de groei van onze vereniging", zegt voorzitter Guido Vandille.

De verhalen over de terreinen van Jong Male VV zijn ondertussen alom bekend in voetbalmiddens en ver daarbuiten. Jarenlang omschreven tegenstanders de velden van de vereniging als 'de grootste patattenvelden' uit de streek. Niet onlogisch, aangezien kinderen veelal op zanderige of modderige ondergronden moesten spelen. Vooral het tweede, kleine veld was en is nog steeds een zorgenkind. "De situatie is ietwat verbeterd sinds de stad enkele jaren geleden de ondergrond volledige draineerde. De kern van het probleem blijft echter he...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!