Jong Lede houdt KVC Wingene in bedwang

Aaron Bruning gaat in kopduel. © Bart
Redactie KW

Na een bal op de lat zag KVC de tegenstander overnemen en scoren. Nog voor de rust stelde Wingene gelijk. Er werd daarna niet meer gescoord zodat Jong Lede met een verdiend gelijkspel de match afsloot.

Gedurende de eerste helft begon Wingene goed maar het moest opletten voor de goed counterende bezoekers. Bij een aarzelende terugspeelbal onderschepte de bezoekende spits de bal en verraste doelman Verhulst. De thuisploeg was niet aangeslagen en slaagde er nog voor de rust in om gelijk te stellen toen Rushiti een center van Brogniez met een kopbal succesvol overnam.

De tweede helft was amper begonnen toen de scheidsrechter de match stillegde omdat hij last had van de rug en niet verder kon. De wedstrijd lag ongeveer een kwartier stil tot een vervanger de wedstrijd leidde. Dat haalde wel het tempo uit de match. Wingene had nog enkele kansen via Rushiti en Bruning maar zij vonden de bezoekende doelman op hun weg. Een billijk gelijkspel in een wedstrijd waar geen van beide ploegen echt verdiende te winnen.

(WD – foto Bart)

KVC Wingene – Jong Lede: 1-1

KVC Wingene: Verhulst, Lahousse, Vandewiele, Van Fleteren, Demaitre, Bruning, Hoornaert, Van Roose (86′ Petrovic), Vanthournout (76′ Flederick), Rushiti (84′ Kissi), Brogniez.

Doelpunten: 20′ Pieren 0-1, 43′ Rushiti 1-1.