Jessy Lebsir wil afscheid nemen van Sassport Boezinge met het behoud

Jessy Lebsir was de man van de match. "Maar dit keer was ik vooral tevreden met de drie punten." (Foto Bart) © VDB VDB
Redactie KW

Een zucht van opluchting voor spelers en staf van Sassport Boezinge. Onder impuls van spits Jessy Lebsir werd een scheve situatie rechtgezet tegen VV Westkapelle en heeft Sassport weer alles in eigen hand in de strijd om het behoud.

De doemscenario’s werden stilaan bovengehaald toen Boezinge in de thuismatch tegen rechtstreekse concurrent VV Westkapelle kort na rust een tegengoal om de oren kreeg. “Het was een match waar veel druk op zat, want het was voor ons duidelijk dat de drie punten pakken een absolute must was”, geeft de 29-jarige Jessy Lebsir aan. “In de eerste helft hadden we doorlopend veldoverwicht en creëerden we ook een aantal mooie kansen. Enkel dat doelpuntje ontbrak. Toen we net na de rust een weliswaar schitterende goal moesten incasseren was het natuurlijk alarmfase rood. Gelukkig panikeerden we niet en probeerden we het voetballend op te lossen. Net na het uur kon ik binnen enkele minuten twee keer raak treffen en dat zette ons weer op het goede spoor. De 3-1 van Jens Crombez betekende dat de zege binnen was en zo kunnen we na een reeks van vijf nederlagen op rij eindelijk nog eens vieren. Dat sportief verantwoordelijke Pedro Versavel mij de man van de match noemt? Het klinkt cliché maar dit keer was ik echt gewoon blij met de drie punten.”

Stap terug

De Moeskroense Jessy Lebsir gaat volgend seizoen bij Dottenijs Sport wat dichter bij huis spelen. “Dat is dan meteen ook de enige reden waarom ik hier vertrek. Ik heb het bij Boezinge uitstekend naar mijn zin, maar met twee kindjes en een fulltime job werden de lange verplaatsingen vanuit Moeskroen er stilaan te veel aan. Ik hoop nu om in schoonheid afscheid te nemen van deze mooie club en zo snel mogelijk het behoud veilig te stellen. Deze zege moet ons de mentale boost geven om ook in de twee resterende wedstrijden de volle buit te pakken. Voor mezelf ook de laatste kansen om mijn doelpuntentotaal in eerste provinciale aan te dikken. Volgend seizoen zet ik een stap terug en ga in tweede provinciale aan de slag. Ik kijk uit naar de familiaire sfeer die daar heerst. Maar eerst vliegen we er nog twee keer volle bak in!”

(TV)