Jessica Provoost bijt in het zand met WS Bellegem: “Cijfers zijn overdreven”

Jessica Provoost. (Foto AHB)
Redactie KW

De dames van Bellegem moesten afgelopen zondag met 4-0 het onderspit delven tegen Club Roeselare. Zondag komt het nummer vier FW Diksmuide Merkem op bezoek.

“We kwamen moeilijk aan voetballen toe”, aldus verdedigster Jessica Provoost uit Outrijve. “Omdat we niet echt in de match geraakten, sloop er wat paniek in ons spel en gingen we vooral met lange ballen werken. Het was alsof de concentratie bij iedereen wat ontbrak, waardoor we vergaten de bal te laten gaan. We keken telkens te ver vooruit in plaats van een makkelijke pass dichtbij te geven. De nederlaag is dus misschien wel terecht, maar de cijfers zijn overdreven. We konden ook minder kansen creëren dan gewoonlijk. Roeselare ging stevig in duel, terwijl wij eerder afwachtend speelden.”

Bellegem, dat als zevende nog op een plaats in de top vijf hoopt, kampt al enkele weken met een probleem in doel. “Onze vaste doelvrouw Rhüne Vanbruwaene is al even out met een heupblessure. Als oplossing nemen we om beurt plaats onder de lat. Gelukkig zou Rhüne binnen twee zeker terug moeten zijn”, besluit Jessica Provoost. (AHB)

Club Roeselare 4-0 WS Bellegem

Bellegem: Vanneste, Choteau, Pauwels, Vandeputte (60′ D’Hont), Vandenberghe, Van Glabeke, Sabbe, Provoost, Defever, Ghesquier, Bossuyt.

Doelpunten: 35′ Devos 1-0, 70′ Van Acker 2-0, 75′ Bettens 3-0, 85′ Verschaeve 4-0.

Zondag 10 december om 14.30 uur: WS Bellegem – Famkes Westhoek Diksmuide Merkem.