Jasper Meeuws blijft bij KM Torhout, Turcan en Theetaert vertrekken

Jasper Meeuws zal net als dit seizoen als stand-in moeten fungeren. © Bart
Redactie KW

Nadat Darren Steur – ondanks een maandenlange afwezigheid – vrijdag zijn contract met één jaar mocht verlengen, heeft ook de 21-jarige invallersdoelman Jasper Meeuws bijgetekend.

Jasper Meeuws zal net als dit seizoen als stand-in moeten fungeren. Nu is dat voor Dylan Olievier, volgend seizoen voor Brandon Vanderbeken. Momenteel telt de kern voor volgend seizoen 14 namen, 6 blijvers en 8 nieuwkomers.

Nadat met Frutos (Ronse), Olivier (Menen), Coppin (Mandel United), Depoorter (Diksmuide) en Haghedooren (Dadizele) de centrale as vertrok, zijn er nog twee zekere vertrekkers. Marvin Turcan, de 27-jarige aanvaller (die het met slechts 3 goals niet zo bijster goed deed) gaat een reeks hoger spelen bij Oudenaarde. Ook Kevin Theetaert zal door omstandigheden – hij woont in Gent en werkt in Zaventem – de club verlaten, maar twijfelt nog tussen stoppen – wat hij eerder in zijn carrière al deed door zijn studies – of spelen bij Merelbeke, waar hij een aanbieding kreeg.

Twijfelgevallen

En dan zijn er nog twijfelgevallen: Bjorn Vandaele voelt zich fysiek paraat om er nog een seizoen bij te doen. Als hij geen aanbieding krijgt van KM, overweegt hij te stoppen. KM zou graag Hollevoet (aanbieding van Gullegem) en Vanysacker aan zich binden, net als de jonge Enrique Tanghe. Hij is de jongste weken dikwijls in de selectie.

Karel Van Roose hangt dan weer af van Cercle, waar hij nog één seizoen onder contract ligt. Van Roose wil in elk geval pas praten als het behoud gerealiseerd is. Door het feit dat KM na de winst van Pepingen-Halle op Harelbeke nu op een degradatieplaats staat, is dat een heikele zaak.

(DACH)