Jason Vandelannoite: "Als ex-speler tussen de diehards zitten is geen unicum"

20/10/17 om 08:25 - Bijgewerkt om 15:47

Het is inmiddels al tien jaar geleden dat Jason Vandelannoite (30) bij Club Brugge aan de slag was. De Ardooienaar tekende vorige week een contract bij tweedeprovincialer Kwik Eine, maar hij onderhoudt nog steeds goede banden met de blauw-zwarte fans. Zo is hij bevriend met Thierry Dodici, een diehard supporter die eind deze maand een boek over de East-Side, de Brugse hooligans, uitbrengt. "Het leverde me een stadionverbod van drie jaar op, maar eens een East-Side-hooligan, altijd een East-Side-hooligan", aldus Vandelannoite.

Het is valavond als we aan het Jan Breydelstadion arriveren voor de fotosessie. Jason Vandelannoite staat gezellig te keuvelen met een ex-jeugdtrainer en begroet ons hartelijk. Ook Thierry Dodici, decennialang een hooligan, maar al een vijftal jaar hooligan af, schudt ons de hand. "Ik wil niet op de foto omdat het een boek is van onze harde kern en dus niet van mij alleen, maar ik wil er wel openlijk over praten en enkele clichés doorprikken. Aangezien het boek binnenkort verschijnt en met de wedstrijd van zondag tegen Antwerp in het vooruitzicht, is dit het ideale moment om dat te doen." De toon is meteen gezet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!