Jary Gilliaert neemt het met KSV Bredene op tegen zijn toekomstige ploeg KWS Oudenburg

Jari Gilliaert wil opnieuw een stap hogerop zetten © VDB
Redactie KW

Zondag staat de derby KSV Bredene-KWS Oudenburg op het programma, een match tussen blauw-wit en wit-blauw. Voor Jary Gilliaert wordt dit een speciale.

“Na mijn minder avontuur bij KM Torhout hoopte ik bij Bredene weer de pannen van het dak te spelen”, opent Jary Gilliaert. “Ik ging goed van start met enkele doelpunten in de voorbereiding, maar eerst werd ik gehinderd door een enkelblessure en dan begon ik te sukkelen met een hardnekkige dijblessure. Na weken behandeling vonden ze de oorzaak, een blokkering in de rug. Ik ben nu weer fit, maar mis nog conditie. Het is logisch dat trainer Johnny Nierynck mij wellicht nog niet wil opstellen. Ik ben wel van plan om keihard te trainen om mijn plaats in de ploeg weer af te dwingen.”

“Ik hoop met KSV Bredene in de top vijf te eindigen”

“Ik hoop met Bredene nog in de top vijf te eindigen. We hebben er zeker de ploeg en de kwaliteiten voor. Ik was bereid om bij de kustploeg te blijven, maar het voorstel van KWS Oudenburg sprak me nog meer aan. Mijn vader, Pascal Glliaert, speelde meerdere jaren bij SK Eernegem met Jan David als trainer. 18 jaar later zal ik op mijn beurt ook training krijgen van Jan. Ik zal er ook kunnen spelen met enkele ex-ploegmaten van bij KV Oostende. Ik ben nog maar 20 en het is nog steeds mijn ambitie om in nationale afdeling te spelen. Ik zou graag eens kampioen spelen.” (FRO)