Jarric Buysse (Knokke FC) mist topaffiche tegen Standard door een stomme schorsing

"Ik deed helemaal niets", aldus Jaric Buysse. © VDB
Redactie KW

Euforie overheerste bij de jongens van Yves Van Borm. Na de uitschakeling van RUS Givry heeft Knokke een topaffiche beet: Standard Luik komt op bezoek. “We bekijken of we aan de kust aantreden of toch naar Standard trekken. We evalueren zonder over één nacht ijs te gaan”, aldus ondervoorzitter Kristof Leliaert.

Maar eerst even terugkeren naar die memorabele match in Givry. Jarric Buysse was bezig aan een dijk van een wedstrijd tot referee Baptiste Federico hem met een belachelijk rood karton van het terrein stuurde. “Eerst dacht ik dat de scheidsrechter mijn opponent zou bestraffen wegens een schwalbe, toen ik dat fluitsignaal hoorde. Tot mijn verbijstering wees hij naar de stip en trok rood voor mij. Ik zweer het, ik deed helemaal niets. Trouwens, tientallen keren heb ik al de beelden bekeken. Op geen enkel moment zag ik mezelf een overtreding begaan. Gelukkig gaan we door via de strafschoppen, met dank aan onze keeper die er eentje grandioos stopte. We gaven tot twee keer toe een voorsprong van twee goals uit handen. In de reguliere speeltijd na een buitenspelgoal en een ingebeelde penalty, in de verlengingen omdat we met tien tegen elf stonden op een verschrikkelijk slecht veld dat met opzet niet gemaaid was.”

“Het treffen tegen Standard Luik, huidig bekerhouder getraind door Michel Preud’homme, wordt een heerlijke leerschool voor ons allemaal. Tenminste, als ik erbij ben. Ik zit immers met die rode kaart opgescheept. Waarom toch, ik blijf het mij afvragen. Maar goed, sta me toe vooruit te blikken. Onze competitie start met een trip naar de fusieploeg Lierse Kempenzonen. Moeilijker kan niet. Onze coach zal wel zijn plannetje smeden en we blijven rotsvast vertrouwen in ons kunnen. Toch moeten we die drie kampioenstitels op rij vergeten want de reeks lijkt me veel zwaarder dan de voorbije kampioenschappen. Ons kunstgrasveld zijn we voorlopig ook kwijt wegens die verbouwingswerken in het Olivier Stadion. Toch zullen we week na week van ons afbijten.” (JPV)