Janis Coppin (KM Torhout) moet straks scoren voor KFC Mandel United

01/02/18 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Spits Janis Coppin (29) kwam tot een overeenkomst met KFC Mandel United. De spits van KM Torhout moet de ambitieuze ploeg uit tweede amateurklasse aan de nodige doelpunten helpen.

Janis Coppin (KM Torhout) moet straks scoren voor KFC Mandel United

© VDB

Het transfernieuws bij KFC Mandel United, de fusieclub die in tweede amateurklasse uitkomt, blijft maar komen. Zopas haalde men al Aurélien Bailly (SK Ronse), Daan Debouver (FC Gullegem), Nicholas Tamsin (Winkel Sport) en Ruben Pyck (RC Harelbeke) bij de respectieve reeksgenoten weg. Nu wordt ook Janis Coppin (29) aan dat lijstje toegevoegd. De centrumspits scoorde dit jaar al acht keer voor KM Torhout en leverde zo al een belangrijke bijdrage in de strijd om het behoud.

Het is trouwens al de tweede periode van Coppin bij KM Torhout. De Oostendenaar, die zijn jeugdopleiding bij Club Brugge genoot, kwam er vier jaar geleden voor het eerst terecht. Hij had toen al omzwervingen via Germinal Beerschot, KSV Roeselare, Zulte Waregem, Mons en Dender achter de rug. In zijn tweede jaar scoorde hij 16 keer en kwam KVV Coxyde hem halen. Dat seizoen in tweede klasse was geen sportief succes, het seizoenen erna bij FC Gullegem ging voor de helft verloren door blessures. Hij keerde terug bij Torhout en vond daar ook de weg naar de netten terug.

Komend seizoen maakt hij deel uit van het ambitieuze KFC Mandel United.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!