Janice Cayman troeft Tessa Wullaert af als beste speelster

07/02/18 om 23:03 - Bijgewerkt om 23:01

Janice Cayman heeft woensdagavond in Paleis 12 van de Heizel voor de eerste keer de Gouden Schoen bij de vrouwen gewonnen, de trofee voor de beste speelster met de Belgische nationaliteit.

Janice Cayman troeft Tessa Wullaert af als beste speelster

Tessa Wullaert won vorig jaar de Gouden Schoen. © BELGAIMAGE

De 29-jarige Cayman, aanvalster bij het Franse Montpellier, haalde het ietwat verrassend met 216 punten van Tessa Wullaert (183), de winnares van de editie van vorig jaar. Zij schreef toen geschiedenis, want het was de eerste keer dat de prijs uitgereikt werd. Davina Philtjens eindigde op de derde plaats. In de WK-kwalificatiecampagne is Cayman momenteel Belgisch topschutter.

Zij verdedigen allemaal de kleuren van de Belgische nationale vrouwenploeg, die vorige zomer voor het eerst mocht deelnemen aan het EK. In Nederland namen de Red Flames van bondscoach Ives Serneels het toen in de groepsfase op tegen het gastland, Denemarken en Noorwegen. Na een nederlaag tegen Denemarken, een onverhoopte zege tegen Noorwegen - met een doelpunt van Cayman - en een nipte nederlaag tegen Nederland strandden ze toen in de groepsfase. Momenteel zijn de Flames goed op weg om zich te kwalificeren voor het WK van komend jaar in Frankrijk, al moeten de sleutelwedstrijden tegen Italië nog gespeeld worden.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!