Jade Schockaert, coach FC Marke: “De jongens zien groeien”

Jade Schockaert. © WO
Redactie KW

FC Marke won het burenduel tegen FC Aalbeke en dat verdiende een feestje. Zondag moet het in Menen United een 7 op 9 worden.

Veel reden om te feesten had men bij Marke dit seizoen nog niet, maar zondag was het zover. “Een deugddoende zege“, lacht Jade Schockaert. “De jongste weken waren we goed aan het spelen, maar als je daarvoor niet voldoende beloond wordt, krijg je nooit hetzelfde gevoel als na een overwinning. Vorige week speelden we 1-1 gelijk op Heule, toch niet de eerste de beste. Zondag wonnen we van Aalbeke. Nu moeten we op de ingeslagen weg voortgaan. Het zou schitterend zijn om in Menen onze tweede zege op rij te halen. De jongste weken heb ik op training de jongens zien groeien. “

“Ik heb er trouwens nooit aan getwijfeld dat het goed zou komen. We hebben hard gewerkt, het wordt tijd om de vruchten te plukken. Onze jongeren maken progressie, maar soms zijn ze nog niet voldoende overtuigd van hun kunnen. Met het nodige zelfvertrouwen en een goede mentaliteit, kunnen we alsnog een mooi seizoen draaien.” (Fonzie)

FC Marke 2-1 Aalbeke Sport

Marke: Vanhoutte, Wyffels, Deré, Vermeulen (89′ Coussement), Schotte, Lauwers, Vantieghem, Verfaille, Soete (62′ Tijtgat), Jari Holvoet (62′ Matam), Dekimpe.

Doelpunten: 54′ Jari Holvoet 1-0, 85′ Tijtgat 2-0, 90′ H. Hajji 2-1.

Zondag 15 oktober om 15 uur:

FC Menen United – FC Marke.