Hugo Broos, Ivan Leko en Felice Mazzu genomineerd voor Trofee Raymond Goethals

© BELGA
Redactie KW

De prijs wordt op 18 december uitgereikt in het Château du Lac in Genval en bekroont de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

Hugo Broos, bondscoach van Afrika Cupwinnaar Kameroen, Ivan Leko (Club Brugge, ex-STVV) en Felice Mazzu (Charleroi) kregen het meeste stemmen achter hun naam in de eerste stemronde. Zij maken nu onder elkaar in een tweede stemronde uit wie wint.

Ook Philippe Clement (Waasland-Beveren, ex-T2 Club Brugge), Francky Dury (Zulte Waregem), Jonas De Roeck (STVV, ex-Berchem Sport), Mircea Rednic (Excelsior Moeskroen) en Yves Vanderhaeghe (AA Gent, ex-Oostende) sprokkelden punten maar haalden de top drie niet.

Hugo Broos, Ivan Leko en Felice Mazzu genomineerd voor Trofee Raymond Goethals
© SPORTMAGAZINE

In 2016 ging de award naar Michel Preud’homme. De toenmalige trainer van Club Brugge, die blauw-zwart voor het eerst in elf jaar naar de landstitel leidde, bleef toen Mazzu en Dury voor.

Eric Gerets won in 2011 de eerste trofee als bondscoach van Marokko. Nadien volgden Peter Maes (Lokeren), Francky Dury, Marc Wilmots (Rode Duivels) en Hein Vanhaezebrouck (AA Gent).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier